Plimbarea protejeaza creierul

Oameni de stiinta au dovedit printr-un experiment ceea ce de mult a fost suspectat: miscarea fizica protejeaza creierul de dementa, printre altele.

La acest studiu au participat 299 de persoane care au inregistrat cat de des au facut o plimbare. Plimbatorii ferventi au aparut sa-si diminueze riscul privind dezvoltarea dementei cu 50%.

Dupa noua ani, cercetatorii au analizat toate datele si au masurat dimensiunile creierului. Astfel au descoperit ca subiectii care au parcurs intre 10 si 15 km in fiecare saptamana, au avut mult mai multa substanta gri decat cei care nu s-au plimbat deloc.

Patru ani mai tarziu au fost colectate date noi, in scopul determinarii masurii in care au fost evidentiate cazuri de dementa intre subiecti. 40% dintre subiecti au avut de-a face cu probleme cognitive. Dar la persoanele care s-au plimbat mult, riscul de a avea probleme de memorie s-a diminuat cu 50%.

Rezultatele arata cat de important este ca oamenii in varsta sa ramana in miscare. In concluzia cercetatorilor, miscarea pare sa fie o maniera eficienta pentru a combate dementa si boala Alzheimer.

Noutati
Hrană pentru creier Oct 16, 2011

Fie că iţi doreşti să fii un as în domeniu sau doar că vrei ceva energie mentală în plus, merită să ştii ce alimente îţi pot creşte memoria, concentrarea şi atenţia, şi ce gen de mancare dă un impuls creierului tău.

Continuare...

  • MasterMind © 2010 . Realizat de Rebel X.