Hrană pentru creier

Fie că iţi doreşti să fii un as în domeniu sau doar că vrei ceva energie mentală în plus, merită să ştii ce alimente îţi pot creşte memoria, concentrarea şi atenţia, şi ce gen de mancare dă un impuls creierului tău.

Cel mai important este fierul, în absenţa căruia capacitatea de concentrare scade dramatic. Aşa se explică oboseala generală şi lipsa de rezistenţă la efortul intelectual al celor care suferă de anemie prin lipsă de fier.

Avocado, toate fructele roşii, ouăle, afinele, toate legumele cu frunze verzi, peştele gras şi ciocolata cresc semnificativ şi imediat capacitatea de memorare şi puterea de concentrare.

Cerealele integrale sunt încărcate cu carbohidraţi care dau un impuls creierului tău. Carbohidraţii sunt o adevărată hrană pentru creier, iar dietele care îi exclud complet din alimentaţie pot produce daune celulei nervoase. Incercaţi să consumaţi frecvent un castron cu cereale cu lapte, paste, sau chiar un sandviş cu pâine din cereale integrale.

peste.jpg

Peşte şi fructe de mare

Sursă de iod. Iodul regulează în special tiroida. Mănâncă cel puţin o dată pe săptămână, 200 de grame. Peştele conţine, de asemenea, mulţi acizi graşi de tipul Omega-3. Această substanţă are un efect benefic asupra funcţiilor cognitive ale creierului (de memorie, atenţie, limbaj, raţionament).

ciocolata.jpg

Ciocolata

Conţine feniletilamină. Oamenii adesea deprimaţi au probabil un deficit de această substanţă. Nu consuma mai mult de una sau două bucăţi de ciocolată pe zi, de preferinţă ciocolată amară. Cantităţi mai mari rezultă în consum prea mare de grăsime şi zahăr, ceea ce nu este sănătos.

kiwi.jpg

Kiwi

Oferă o cantitate enormă de vitamina C. Şi polifenoli, o substanţă cunoscută ca şi antioxidant. Această substanţă previne dăunarea celulelor, cauzată de oxidare, un proces natural în care celulele sunt deteriorate. Mănâncă un kiwi pe zi.

pateu.jpg

Ficat

Oferă pe lângă vitamine şi minerale, şi foarte mult fier, o substanţă care ajută la transportul oxigenului de la plămâni la toate celulele corpului. Imbunătăţeşte abilităţile intelectuale (atenţie, de memorie, de concentrare). Mănâncă o dată pe săptămână, 150 de grame. Totuşi, ficatul are un conţinut ridicat de colesterol. Alternative: carne, legume uscate şi cereale.

fasole.jpg

Leguminoase

Sursă de amidon (carbohidraţi), proteine, vitamine B, fier şi fibre. Carbohidraţii furnizează energie organismului nostru. Dacă creierul nu primeşte destul combustibil, vei deveni letargic şi nu te poţi concentra. Mănâncă de două-trei ori pe săptămână, 60 de grame de legume uscate.

paine.jpg

Pâine

Mai ales pâinea neagră/integrală conţine multe zahăruri lente. Aceste zahăruri sunt absorbite progresiv, pătrund încet în sânge şi sunt un excelent carburant pentru organism. Mănâncă ca şi adult 5-7 felii pe zi.

spanac.jpg

Spanac şi legume similare

Sunt bogate în vitaminele A, B, C, E şi minerale (cupru, zinc, seleniu). Aceste substanţe sunt importante în transmiterea de mesaje de la nervi la creier.

 

prune.jpg

Prune

Bogate în antioxidanţi, fibre şi vitamine. Vitamina B1 joacă un rol în digestia carbohidraţilor şi în transmiterea de stimuli nervoşi. Mâncaţi două sau trei pe zi.

 

oua.jpg

Ouă

Bogate în colină, importantă pentru dezvoltarea creierului şi lecitină. Aceasta din urmă îmbunătăţeşte digestia şi transportul de grăsimi. Mănâncă maxim cinci ouă pe săptămână. Suma exactă depinde de restul dietei.

Noutati
Hrană pentru creier Oct 16, 2011

Fie că iţi doreşti să fii un as în domeniu sau doar că vrei ceva energie mentală în plus, merită să ştii ce alimente îţi pot creşte memoria, concentrarea şi atenţia, şi ce gen de mancare dă un impuls creierului tău.

Continuare...

  • MasterMind © 2010 . Realizat de Rebel X.