Umorul la locul de muncă

Umorul este calea pentru a evita stresul la locul de muncă. "Mulţi oameni fac deja acest lucru, fără a fi conştienţi de aceasta", spune psihologul Sibe Doosje.

In conformitate cu studiul efectuat de psiholog, angajaţii se pot folosi şi mai mult de umor la serviciu. Dacă un coleg corectează pe un altul în mod necuviincios, cât de flexibil poţi fi ca şi victimă? "Pentru umor este nevoie de curaj, deoarece la aceiaşi bani, devine colegul şi mai furios". Totuşi, conform psihologului, cu o glumă se poate realiza mai mult decât prin retragerea în sine sau prin a deveni şi noi furioşi. "De obicei este temperată ostilitatea".

Umorul este, după părerea psihologului, un mijloc de promovare a relaţiilor sociale la locul de muncă, pentru că o glumă bună sparge monotonia şi oferă identificare.

Există, de asemenea, oameni fără un strop de umor la locul de muncă. In acel caz nu sunt prea multe de făcut. "Dacă nu aveţi umor, încercaţi să vă bucuraţi de cel al altor persoane", spune Doosje.
Numeroase studii arată că angajaţii care în faţa unei situaţii stresante au puterea să râdă, nu sunt numai mult mai sănătoşi decât ceilalţi, ci şi cu mult mai productivi pe termen lung.

Noutati
Hrană pentru creier Oct 16, 2011

Fie că iţi doreşti să fii un as în domeniu sau doar că vrei ceva energie mentală în plus, merită să ştii ce alimente îţi pot creşte memoria, concentrarea şi atenţia, şi ce gen de mancare dă un impuls creierului tău.

Continuare...

  • MasterMind © 2010 . Realizat de Rebel X.